Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Arrow (2012– )



Αυτή η σειρά βασίζεται στο χαρακτήρα από τα κόμιξ της DC. Για αυτούς που δεν ξέρουν τίποτα σχεδόν από κόμιξ (όπως εγώ) οι ποιο διάσημοι χαρακτήρες της DC είναι ο Batman και ο Superman. Αυτοί οι ήρωες τα τελευταία χρόνια έχουν πολύ επιτυχημένες ταινίες και νομίζω ότι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι σίγουρα το μουντό απαισιόδοξο μάτι του παραγωγού και φυσικά το ότι οι ήρωες φαίνονται ποιο αντιήρωες και θνητοί από κάθε άλλη φορά. Μάλλον περνάμε μια περίοδο στην οποία οι ήρωες πρέπει να νάνε όσο ποιο διαταραγμένοι και προβληματικοί ώστε να θυμίζουν ποιο οικίες εμπειρίες; Σίγουρα πάντως τα προφίλ τους απέχουν χιλιόμετρα μακριά από  τις χαζοχαρούμενες παραγωγές της δεκαετίας του 90, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον batman και την catwoman; Με βάση αυτές τις σκέψεις είναι μάλλον λογικό η σειρά Arrow να έχει αρκετά στοιχεία από την μαυρίλα στην οποία αναφέρθηκα πριν και γενικότερα είναι καλοδεχούμενη. Όμως, από την στιγμή που πρόκειται για σειρά είναι επίσης λογικό ότι θα πρέπει να γίνονται κάποιοι συμβιβασμοί ώστε να είναι κάπως ποιο ανάλαφρη και εύπεπτη. Η σειρά έχει κάποια ωραία χαρακτηριστικά αλλά από την άλλη και πολλά προβλήματα. Υπάρχει μυστήριο, ίσως το αγαπημένο μου θέμα στην σειρά, για τα χρόνια που πέρασε ο πρωταγωνιστής στο νησί. Ο πρωταγωνιστής είναι φτιαγμένος για το γυναικείο κοινό  με γυμνασμένο σώμα και κρυωμένη φωνή ειδικά όταν κοπανάει κακούς και συμμετέχει σε κάτι ερωτικά τρίγωνα με βασικό την πρώην του με την οποία δεν προλαβαίνει λόγω αντικειμενικών καταστάσεων…  να περάσουν χρόνο μαζί, να μιλήσουν, να πάνε βόλτα, να κάνουν παρέα, πόσο μάλλον να εκφράσουν την αγάπη τους. Ιδανικά θέματα για πολλές γυναίκες αλλά εδώ δεν προχωρούν και τόσο την σειρά. Γενικότερα η σειρά δείχνει μια διπλή ταυτότητα που στο τέλος κάνει τον τηλεθεατή να αναρωτιέται αν η σειρά είναι κάτι σαν Beauty and the Beast ή κάτι ποιο σοβαρό και ουσιώδες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η βαρεμάρα και πραγματικά ειδικά το πρώτο μισό της σειράς είναι αρκετά βαρετό. Καμιά φορά δεν γίνεται σχεδόν τίποτα σε αυτή την σειρά. Μετά γίνεται λίγο ποιο ουσιώδες όχι γιατί γίνονται θεαματικές αλλαγές, αν και οι κακοί είναι λίγο ποιο εντυπωσιακοί, αλλά κυρίως λόγω ότι οι ηθοποιοί αρχίζουν και μαθαίνουν λίγο καλύτερα τα όρια των χαρακτήρων τους ενώ μικρές βελτιώσεις σε διαλόγους και σενάριο είναι αρκετά αισθητές και επουσιώδεις.

Αρνητικά: Βαρετό ειδικά στην αρχή και ανούσιο, κανιά φορά νιώθεις ότι δεν γίνεται τίποτα!

Θετικά: Κυρίως για γυναικείο κοινό και ενδιαφέρων για τους ακόλουθους της DC, ότι, κόσμος υπάρχει αρσενικός και θηλυκός είναι πολύ όμορφος και προσεγμένος. Τα χαμένα χρόνια είναι όντως καλά γυρισμένα και είναι ενδιαφέροντα.

Ξεκάρφωτο: Πως γίνεται με τους σπουπερ ήρωες μόλις βάλουν μια κουκούλα ή γυαλιά ή απλά αλλάξουν χτένισμα να μην τους αναγνωρίζει κανείς; Έτσι και εδώ, μόλις ο ήρωας βάλει την κουκούλα και λίγο φούμο στο πρόσωπο κανείς μα κανείς, ούτε η μάνα του, δεν τον αναγνωρίζει.

Με λίγα λόγια: μέτριο και προς το παρόν τουλάχιστον κυρίως για γυναικείο κοινό. Η δεύτερη σεζόν θα δήξει τι θα γίνει…

2/5









ωχ ποιος ειναι αυτος;




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme