Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Dark Matter (2015– )



Σχεδόν με πιάνει νοσταλγία τώρα που βλέπω space- opera και ας λένε ότι θέλουν τα κακά στόματα. Θέλω διάστημα, εξωγήινους και μέλλον…

Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αφού κάπου στο διάστημα και σε ένα διαστημόπλοιο γεμάτο μυστικά ξυπνούν 6 άνθρωποι και 1 ανδρωϊδές με σβησμένες τις αναμνήσεις τους αλλά όχι τις ικανότητες τους δημιουργούνται αρκετά έντονες καταστάσεις. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μαθαίνουν από τρίτους κατά την πορεία της σειράς πόσο καθίκια  είναι χρειάζονται να πάρουν αποφάσεις που κάνουν την αναγκαστική συγκατοίκηση τους ακόμη ποιο εκρηκτική.

Σε κάποια στιγμή αναφέρουν και εξωγήινους, άντε να δούμε…

Η σειρά έχει γίνει στον Καναδά για από τους τύπους που έκαναν και το Stargate άρα υπάρχει επαγγελματισμός απλά είναι για το SyFy που δεν το πάω μία. Η σειρά πήρε το οκ για δεύτερο κύκλο. Βασίζεται σε ένα κόμικς (ή γραφική νουβέλα ή κόμιξ ή μίκι μάου) τεσσάρων τόμων.

Οι ηθοποιοί είναι αρκετά καλοί σε αυτό που κάνουν ενώ εντύπωση προκαλεί ότι 2 με 3 από αυτούς έχουν ήδη σχηματίσει όνομα στους κύκλους του sci-fi και fantasy  (Lost Girl, Stargate Atlantis etc.) αλλά ευτυχώς δεν σχηματίζουν αυτό το μισό από την μία σειρά μισό από την άλλη όπως σε κάτι παραγωγές της καταραμένης asylum….

Σαν πρώτη σειρά 13 επεισοδίων δεν έχω κάτι τρομερά αρνητικό να πω αφού όλοι είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι κάνουν. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι με τα μέσα που έχουν κάνουν ότι μπορούν όλα πιστεύω ότι είναι στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους  με εξαίρεση το σενάριο.

Το σενάριο έχει ένα μικρό πρόβλημα κατ’ εμέ στο ότι περιορίζει λίγο το πιθανό σύμπαν ειδικά εάν υπάρξουν πάνω από δύο σεζόν. Συν ότι  οι κακές πολυεθνικές- κράτη όσο αλληγορικές και να είναι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι, κουράζουν στο ότι δεν είναι ποτέ πιθανές….

Νομίζω ότι εάν μπορούσα να ξεχωρίσω εάν σημείο από την σειρά που μου έκανε εντύπωση αυτό είναι ότι παρόλο που οι αναμνήσεις είναι σβησμένες ακόμη και όταν μαθαίνουν  σιγά σιγά τι είναι και τι ήταν  το ηθικό μέρος των αποφάσεων δεν επηρεάζεται η ομάδα και χαρακτήρες  αρνητικά από το παρελθόν και αυτό σε μένα μιλά σε πάρα πολλά επίπεδα στο τι μπορούμε να επιτύχουμε στόχους, προσωπικά αλλά και σαν ομάδα, όταν κάποιος μας δίνει μια ευκαιρία και μας συγχωρεί ή τον συγχωρούμε παράλληλα ή μονομερώς…

Για το τέλος αφήνω την διαφορετικότητα των χαρακτήρων η οποία μπορεί να ανεβάσει την σειρά αυτή πολύ πολύ ψηλά. Από το ανώριμο ανδρωϊδές  μέχρι το αθώο κοριτσάκι και στυγερό δολοφόνο και όλα τα γκρι στο ενδιάμεσο η σειρά είναι πολλά υποσχόμενη.

Αρνητικά: Είναι καθαρό sci-fi. Η μυθολογία δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη.

Θετικά: Είναι καθαρό sci-fi. ενδιαφέρον χαρακτήρες και καταστάσεις.

Ξεκάρφωτο: Σύντομο και αληθινό: Το ξέρω ότι το καθαρό sci-fi δεν πουλά πλέον γιατί αυτή η γενιά θέλει ποιο ξεκάθαρους συσχετισμούς και όρια αλλά πόσο μου λείπει το καθαρό sci-fi. Καλό και εμπορικό και ποιοτικό αρκετές φορές το κάτι με sci-fi αλλά δεν συγκρίνεται με το διάστημα, τους εξωγήινους και κτλ.…. Μακάρι να υπήρχαν 2 με 3 σειρές στο διάστημα και στο μέλλον…

Με λίγα λόγια: Φαίνεται ότι μπορεί πολλά περισσότερα! Και δεν ξέρω άμα σας είπα ότι είναι καθαρό sci-fi !

4/5


imdb


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme