Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Colony (2016-)



Σε περίπτωση που βρεθήκατε εδώ τυχαία και ταυτόχρονα δεν σας αρέσουν και οι σειρές επιστημονικής φαντασίας άλλα θέλετε να πειραματιστείτε με τον/την σύντροφο σας  νιώστε πολύ τυχεροί βρήκατε σειρά για αυτό το καλοκαίρι (ή και το επόμενο). Θα προσπαθήσω στο πνεύμα της σειράς να είμαι όσο ποιο σαπουνόπερα μπορώ στην περιγραφή μου και να μην αναφέρω ορολογία επιστημονικής φαντασίας σε μια σειρά που είναι επιστημονικής φαντασίας άλλα ντρέπεται...

Η σειρά μας δείχνει τις περιπέτειες μια οικογένειας σε μια παράλληλη πραγματικότητα  στο οποίο όλα είναι ίδια με τον δικό μας υπέροχο κόσμο με την μόνη διαφορά ότι πριν 9 μήνες την έπεσαν εισβολείς και μας έχουν χωρίσει σε πόλεις φρούρια σε συνθήκες χούντας. Κλασσικά όπως και σε κάθε χούντα οι μισοί κάτοικοι είναι υπέρ του αστυνομοκρατούμενου κράτους γιατί έχουν κάποιο συμφέρον ή ιδεολογία και τανάπαλιν για το άλλο μισό του πληθυσμού. 

Έτσι λοιπόν χωρίζεται και η οικογένεια. Ο μπαμπάς δουλεύει για την χούντα και γίνεται σιγά σιγά τοπ, ενώ η μαμά είναι με τους επαναστάτες και γίνεται σιγά σιγά τοπ. Τα παιδιά κάνουν διάφορα τοπ και αυτά πράγματα αλλά να μην μαρτυρήσω τις εξελίξεις. 

Γιατί η σειρά είναι σαπουνόπερα και κάθε εξέλιξη όσο αργή και μικρή πρέπει να έρχεται ανά επεισόδιο και να είναι στο τέλος του ώστε να δούμε το επόμενο κ.ο.κ. Άρα εάν πω κάτι  έχω καταστρέψει ένα επεισόδιο... τράτζικ

Τα εφέ είναι υπέροχα και αληθοφανή  ακόμη και εκεί που δείχνουν κάτι τεράστια τείχη ψηλά... ψηλά σαν τα παιδιά σας ελπίζω ακόμα να διαβάζεται μαζί με τον/την σύντροφό σας...

Πέρα από τα χρώματα της σημαίας της χούντας  που παραπέμπουν σε ναζιστική γερμάνια και η στρατονομία παραπέμπει σε στρατιωτικές ταινίες τύπου βαράμε όποιον θέλουμε γιατί είναι β παγκόσμιος πόλεμος και είμαστε κακοί ναζί, γενικά οι κακοί είναι ναζί Αμερικάνοι και οι καλοί σαν σήμερα Αμερικάνοι. Μόνο στα τελευταία επεισόδια οι πρωταγωνιστές έχουν υλικό που να αναδείξει και λίγο γκρίζο ώστε να γίνει ποιο ενδιαφέρουσα η σειρά και όχι τόσο μονοδιάστατοι οι χαρακτήρες της. Γενικά οι ηθοποιοί δεν έχουν και πολύ καλό υλικό με το οποίο να δουλέψουν.

Η σχέση του αντρόγυνου (κεντρικοί ήρωες) δεν είναι πιστευτή σε καμία περίπτωση  και ανταγωνίζεται σε έλλειψη αληθοφάνειας κάθε σχέση στο Μπρούσκο. Αυτό που κρατάει την σειρά είναι σίγουρα οι γνωστοί ηθοποιοί στους κεντρικούς ρόλους και οι δεύτεροι ρόλοι που είναι άκρως πιστικοί και ειλικρινείς σε αυτό που κάνουν και μεταδίδουν και πάνε ένα σκαλοπάτι παραπάνω από την μετριότητα την σειρά. 

Το εξωγήινο στοιχείο είναι εντελώς εξανθρωπισμένο και ελάχιστο και δεν ενοχλεί καθόλου.

Η σειρά θα μπορούσε να είναι πολλά περισσότερα αλλά αδικεί τον εαυτό της αυτοχαρακτηριζόμενη ως σαπουνόπερα επιστημονικής φαντασίας. Από ότι έχει δείξει το παρελθόν τέτοιες σειρές δεν κρατάνε πάνω από δύο σεζόν.... 

αρνητικά: φτωχή ανάπτυξη κεντρικών χαρακτήρων, μη αληθοφανής σχέση του κεντρικού αντρόγυνου

θετικά: στο τέλος παίρνει τα πάνω του, έχει τόσα πολλά να δώσει

ξεκάρφωτο: Οι κακοί στο Χόλιγουντ νομίζω ότι είναι πολύ συγκεκριμένοι όσο αφορά το image. Πως γίνεται σε κάθε σειρά ή ταινία που έχει θέμα ξένο εισβολέα στην Αμερική πάντα το χουντο κράτος να έχει σημαία κόκκινη μαύρη  σε στυλ ναζί και ο μεγάλος κακός να έχει σαξονική προφορά την οποία πολλές φορές να κάνει ποιο μυστήρια ή ποιο γερμανική ... Επίσης ο κακός φοράει πάντα δερμάτινο από πάνω και κουστούμι ή ταγιέρ συνολάκι  και κάνει πολύ άσχημα αστεία.

με λίγα λόγια: Σειρά επιστημονικής φαντασίας που προσπαθεί με εξαίρεση τα δύο τελευταία επεισόδια να είναι όσο ποιο σαπουνόπερα γίνεται.

3/5

imdb














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

dontmindme